Nog maar 2 daagjes...
Lieve allemaal
Zoals de meeste van jullie vast al wel zullen weten, vertrek ik a.s zondag voor twee maanden weer naar Ghana. Toen ik vanuit verschillende hoeken de vraag kreeg of ik nog een weblog ging bij houden, bedacht ik me dat ik deze (van 2 jaar geleden) wel weer opnieuw kon gaan gebruiken..! Mocht je dus toevallig nog in de mail-lijst staan en dit niet willen..haal lekker je naam er uit zodat je niet elke week wordt lastig gevallen met updates vanuit Afrika;)!
Het doel van deze reis is dit keer ook iets anders als de vorige. Rond mei dit jaar zijn Nancy, Emke, Arno en ik naar de notaris geweest en hebben we Stichting Abinbono officieel laten registreren. Voor meer info kun je een kijkje nemen op www.abinbono.org. Op onze website zal je bovenin het kopje 'projecten' en daaronder o.a de namen CEYEA en Sunrise zien staan..en voor deze twee projecten zullen Nancy en ik nu dan ook naar Ghana vertrekken.
Het Sunrise project is een initiatief van Francis, één van de docenten van de Dovenschool waar ik eerder gewerkt hebt. Het plan is nu om een Audiologisch Centrum te openen waar de kinderen gehoortesten kunnen krijgen en eventueel gehoorapparaatjes aangemeten krijgen. Dit omdat er op de school heel veel kinderen zijn die veel rest gehoor hebben, waar niets mee wordt gedaan. Door de combinatie van gehoorapparatuur en logopedie willen we dit proberen te veranderen en zoveel mogelijk gehoor benutten als mogelijk is. Natuurlijk zullen er ook dove kinderen zijn voor wie gehoorapparaten geen optie is. Om deze kinderen ook een zo goed mogelijk toekomst perspectief te bieden, willen we een soort van praktijk school opzetten, waar de kinderen een vak kunnen leren die ze later zelfstandig kunnen beoefenen, zodat ze ook mee kunnen draaien in de maatschappij! Genoeg plannen en ideeen dus...en het wordt een mooie uitdaging om deze in de toekomst allemaal te realiseren!! Om een goede, stevige basis te leggen gaan we deze twee maanden dan ook vooral praten (oke..en waarschijnlijk wachten, want bovenal blijft het natuurlijk gewoon Afrika;)). Het is ons gelukt om afspraken te maken met KNO-artsen, de faculteit Audiologie op de Universiteit van Winneba en een aantal mensen die erg actief zijn en verstand hebben van het Doven- en Speciaal onderwijs in Ghana. De eerste weken in Ghana zullen we dan ook samen met Francis door het land reizen om al deze mensen te bezoeken en te kijken wat ze voor ons kunnen betekenen.
En dan is het tijd om naar Tongo te reizen.....! Fijn terug naar mn oude gastgezin en mn lieve, kleine broertje (die nu vast niet meer klein is), naar alle leuke mensen in Bolga en natuurlijk vooral, naar alle kinderen van de Dovenschool! Daar zullen we gaan kijken of we meerdere docenten enthousiast krijgen voor het project...omdat dit natuurlijk nodig is voor het goed slagen van een plan als deze...!
Nou, dat was dus even een korte samenvatting van wat we ongeveer gaan doen de komende twee maanden. Op deze site zal ik regelmatig even een update plaatsen over hoe de dingen lopen...ook omdat het i.v.m. de internet verbinding daar vaak onmogelijk is om 40 afzonderlijke mailtjes te versturen;)! Bij deze dan ook alvast mijn excuses als ik mn mail heel lang niet beantwoord (...wat jullie gelukkig al van me gewend zijn;))
Liefs Mariska
Marisssss geniet!;)
succes daar !!!!
Hoi Mariska,
Hier een berichtje van je voorgangster van twee jaar geleden. Wat ontzettend leuk en goed dat je terug gaat! En wat een superplannen!
Ik werk inmiddels bij de NSDSK op een behandelgroep voor dove en slechthorende peuters. De NSDSK is ook de organisatie die de hoorscreening heeft opgezet en heeft ook een audiologisch centrum. Ook wordt er veel onderzoek gedaan en is er veel expertise op CI-gebied. Als je wilt, lijkt het mij leuk om eens te kijken of er niet een samenwerking mogelijk is op de een of andere manier... Ik ken natuurlijk ook de situatie ter plekke.
Denk er maar eens over na!
Veel plezier en succes!!!!
Groetjes, Dorine
Maris! Je kun trots op jezelf zijn! Ik vind het een fantastisch initiatief ! Niet alleen van jou , maar van iedereen! Enjoy, have fun en good luck!!
Ik vind het ook erg leuk om je zo te kunnen volgen!
Liefs Jannez.