Albino's, dronken chauffeurs en verlaten oorden;)!
Zooo.....weer even een berichtje:)! Zit (alweer) in Accra, nadat we een paar dagen in de volta hebben rondgebracht. Het was echt heerlijk!
Zondag voelde k me echt al weer een stuk beter en ben toen lekker naar Akasombo gegaan, waar Marieke, Tessa en Sanne al fijn aan t prachtige voltameer. We zaten in een heerlijk guesthouse met n terras over het water en een, jawel, echte liaan aan de boom waar mee we zo in t water kunnen zwaaien! Wat wil een mens nog meer! We hebben die dag heerlijk rustig aan gedaan en wat gezwommen en de volgende dag zijn we met een kano richting een soort van beachclub gegaan, waar ze een heerlijk zwembad en ijsjes hadden;)! Op het eind hebben we nog n prachtig gesprek gehad met 2 jongens...Volgens hen waren we Albino's, jah dat kon hij toch echt zien aan onze ogen...en volgens hem was ik lerares aan de school for the deaf and dumb(!)...dit herhaalde hij nog eventjes mooi door op t einde samen te vatten: Sooo...you're a the teacher of the dumbs...Echt..t verstand is soms ver te zoeken hier! Uiteindelijk hebben we ze weten wijs te maken dat kinderen in NL bij de geboorte al kunnen praten! Echt..wat een volk! Dat bleek bij t eten ook nog wel weer...De ober bij t hotel vroeg of we nog een dessert wouden. Nou prima, moesten we alleen wel even weten wat er precies was..dit wist hij dan niet dus hij zou even een ander meisje er bij vragen. Die vraagt dus wederom wat we willen, en na de vraag wat er allemaal was zegt ze: We don't have food anymore...only pancakes...but oh, I think there's no flower. Ghaneese logica, eerst vragen wat we wilen om vervolgens te zeggen dat er niets is...
Maar oke...de dag erna zouden Tessa en Sanne naar huis vliegen en Marieke en ik verder naar Ada Foah gaan, wat volgens een vriend hier echt een prachtige plek moest zijn. Na een heerlijke ruzie in de trotro over 5 cedi wat we niet terugkregen werd het uiteindelijk nog n heel leuk ritje met natuurlijk veel gediscusieer over de match NL-Ghana die avond! En toen waren we dus in Ada....Wat dus vrij tegenviel. We zaten in n guesthouse zonder water....met een jongen die ons alles wel even wou laten zien...wat helaas na een uur omsloeg in n verhaal over een studie die hij niet kon betalen, dus of wij dat even wouden doen. Na een 'nee' van onze kant zij hij dat hij heel hard ging bidden of God ons een goede baan wou geven zodat we t alnosg konden doen...Ongeloofelijk toch. Nadat hij weg was lagen we eventjes met zn tweeen aan t strand, maar na een paar minuten waren daar alweer heel veel mooie zwarte hoofdjes die bijna boven op ons kwamen zitten. Helaas was t geen wat uit deze mondjes kwam iets minder mooi: Give me money, give me one cedi. I want food, give me money. Uiteindelijk hebben we achter ze aan moeten rennen om ze weg te jagen..erg toch!
S avonds zijn we even t stadje ingegaan om wat te eten en daarna de voetbalwedstrijd gaan kijken...echt super grappig was dit! Gelukkig, gelukkig hebben wij gewonnen aangezien ik natuurlijk tegen iedereen al had lopen verkondigen dat wij ze totaal zouden verslaan en t was die avond dan ook erg rustig qua smsjes vanuit de Ghaneese hoek;)! Daarna moesten we dus nog terug naar t guesthouse...alleen...iedereen had dus veel te veel gedronken en aangezien de rijstijl over t algemeen al niet zo heel erg fantastisch is hier, hadden we, na een paar taxichauffeurs die net iets te lobbig uit hun ogen keken te hebben afgewezen, eentje gevonden die er nog vrij goed uitzag. Helaas..niets bleek minder waar en nadat hij n kat achter na had gezeten, een boom op het nippertje had ontwijkt, een complete maaltijd achter t stuur had genuttigd en eindige met de woorden: 'I loveeee youuu' kwamen we gelukkig toch levend en wel aan bij ons uitgestorven guesthouse.
Vanmorgen wouden we dus even ergens ontbijten, wat niet ging, wat er was gewoon geen eten. Dus wij maar even lopend naar een hotel verderop...maar neehoor...ook daar was niets te vinden. Terug naar onze kamers, en gevraagd of de eigenaar dan miss een plek wist waar wel eten was, werd er gelukkig een taxi geregeld die ons dan naar een plek zou brengen. Nouja...je raad het al...ook daar was niets, dus toen bedachten we dat we het wel mooi vonden en zijn we richting het trotrostation gegaan waar we mooi een trotro richting Accra gepakt hebben. En daar zitten we nu dus...incl eten jah;)! We blijven hier lekker een paar dagen, gaan nog wat musea bekijken, een dagje strand en cultural market en dan breng ik Marieke naar het vliegveld en stap ik in de bus naar het noorden! Lekker weer terug naar school. Nog even 8 weken vollop lesgeven en dan zit het er voor mij ook alweer op. Eigenlijk gaat het best wel snel zo...maar met al die andere vrijwilligers die nu echt achter elkaar naar NL terug gaan begint het hier ook best wel te kriebelen hoor......
Anyway...het is echt een super chaotisch geheel geworden, wat vast niet heel prettig leest....maar de tijd tikt erg snel hier dus het is niet anders;)!
Ik hoorde trouwens dat bij jullie de zon weer schijnt! Heerlijk...geniet er maar goed van, want in nl kan dit natuurlijk zomaar weer veranderen!
Daag!
Liefs maris
zet m op! nog even volhouden en genieten ook natuurlijk!!
Ha Maris!
Ik lees op de vrijdagmiddag waarin ik helemaal geen zin meer heb om te werken een beetje op je website. Wat kun je toch weer heerlijk van je af schrijven:) Helemaal leuk om te lezen dat het goed is daar. Geniet ervan!
Gerrina oud-huisgenoot ;)
lieve mariskaq
echt wel een gaotisch ver haal maar wel leuk om te lezen maar ik denk dat je ons zo veel wil vertellen en maar zo korte tijd hebt en dan kan het niet anders. nog maar twee maandjes dan ben je er weer .
maar dan zit ik een weekje in lunteren hele dikke knuffel van mij Ida
Heei Mariska,
Gelukkig gaat het dus weer beter met je!!
Maar hoelang ben je nog in Ghana???
Het is hier inderdaad mooi weer (ik vind het zelfs een beetje te warm)
Nog veel plezier
Liefs Nicky